28 juli, Århus.

Vi var rustade för en regnig dag när vi vandrade in till Århus centrum denna förmiddag. Efter att ha gått en stund på gågatan så kom regnet. Bara lite grann kom det, inte alls så mycket regn som utlovat. Vi fortsätter vår vandring och hinner besöka en pölsevogn och en glassaffär innan vi når fram till ARoS konsthall. Både Axel och Ebba ville besöka ARoS och vi vuxna var lite nyfikna på den stora regnbågsgången på toppen av byggnaden som också varit med i några avsnitt av TV-serien Dicte. Oavsett vad som lockade oss dit så blev vi väldigt överraskade av de fina utställningarna och vi tillbringade många timmar där. Vi kom ju aldrig till Skagen som vi tänkt oss i år men vi fick i alla fall se en Kröyermålning på konsthallen.

På väg tillbaka till båten passar vi på att gå in om en Føtex för att handla mer mat till de kommande dagarna. Trötta och lite ömma i fötterna tar vi oss tillbaka till båten med tungt lastade ryggsäckar. På kvällen kommer dagens andra regnskur men i stort har det ändå varit en rätt så bra dag och vi får väl ändra lite i vår uppfattning om Århus.

Väderprognosen för de kommande dagarna ser inte så positiv ut. En hel del blåst från syd, men vi skall göra ett försök att ta oss iväg tidigt imorgon bitti för att undvika den värsta blåsten. Vi får se var vi landar eller om vi blir inblåsta i Århus.