6 augusti, Gilleleje.

Efter en lugn natt så blåste det upp rejält under förmiddagen. Axel och Jim gick och tog den sista geocachen i Gilleleje, i närheten av Søren Kirkegaards sten en bit västerut från hamnen. Søren Kirkegaard är en stor dansk filosof som tydligen betraktas som Gillelejes första turist, det ni! Nu har vi sett både den kungliga toaletten och platsen där Kirkegaard satt 1835. Snacka om historiska vingslag.

Stigen dit är precis som den till Nakkehoved, en smal asfalterad väg som skär genom trädgårdarna och kantad av tätvuxna häckar. Faktum är att jag tycker att turen västerut faktisk är trevligare än turen ästerut till Nakkehoved. På vägen dit hittade vi ytterligare ett bageri i Gilleleje där vi på hemvägen köpte lite gott bröd och tebirkes. Vi köper också lite räkor till kvällsmat i fiskaffären på hamnen.

Efter en dag med mycket bad och god mat så iordningställer vi Hopplatofflan för seglats då prognosen ser bra ut för morgondagen.