7 augusti, Gilleleje – Skovshoved.

Klockan sju beger vi oss iväg, samtidigt som två andra båtar, från Gilleleje. Nu visar vindmätaren 4 m/s och vind från sydväst. På vägen ut ur hamnen ser vi att en gammal R 12:a har kommit in under senkvällen. Fantastiskt vackra båtar och lite nostalgisk blir man ju när jag själv har haft ett halvformat – en R 6:a. Vi kommer ut ur hamnen och sätter segel. Kappseglingshornen växer fram när vi börjar ta in på en tysk HR 31:a och en annan båt som gick ut före oss. När vi rundar Helsingör och har Kronborg om styrbord så ligger båda en bra bit akter om oss. Den här förbifarten av Helsingborg – Helsingör leden var nog den enklaste vi någonsin gjort. Vi passerade färjorna utan problem och inga handelsfartyg att ta hänsyn till.

Vi kan sträcksegla till Skovshoved. Axel styr långa delar av benet och håller god fart. Han är mycket nöjd när gps:en visar över sju knop. Turen från Gilleleje till ”Skovs” var en fantastisk segling. Och det kändes att vi verkligen behövde några sådana efter allt dåligt väder som varit denna sommaren. Vi angör den utbyggda hamnen i Skovshoved. Alla är trötta och någon tur till Bakken blir det inte då ingen riktigt orkar.