20 juli, Korsör.

I och med att vi tog en lång etapp igår så beslutade vi oss för att stanna en dag extra i Korsör. Vi åt en stadig frukost med vakuumfrallor, värmde i vår ugn, serverade med danskt pålägg och en ost som hette Emil och förmodligen var släkt med Gamle Ole, för den luktade värre än den smakade.

Från hamnen promenerar vi förbi flottbasen och ”Korsör Miniby” och vidare förbi de gamla fiskehusen in mot den gamla fästingen och Overfartsmuseet. Det är alltid lite kul att gå på det lokala bymuseet då utställningarna ibland bjuder på riktigt roliga överraskningar. På detta museet slogs både Åse och jag att väldigt många av de sakerna som vi använde när vi var små nu plötsligt ligger i en monter på ett museum. Hmm..känns inte helt ok.

När vi skulle gå därifrån så frågade damen i biljettkassan om vi ville upp i det gamla fästningstornet, och det ville vi ju, så vi fick låna nyckeln till tornet och började den långa klättringen uppför branta och knaggliga trappor. När vi kommer upp så har vi en riktigt fin utsikt över Korsör.

Efter att vi lämnat tillbaka nyckeln och tackat för oss så vandrar vi vidare in till centrala Korsör. Här som i Stege är det väldigt många hus som skulle behöva någon som tog hand om dem. Det är många affärer som står tomma och det känns som Korsör har haft det svårt efter att Stora Bältsbron byggdes och  färjorna slutade gå till Fyn.

På väg tillbaka båten så passar vi på att gå en om bageriet och köpa tebirkes och wienerbröd.

Under dagen har det blåst en hel del och nu på kvällen så kommer också regnet. Imorgon ser det bättre ut och vi skall försöka ta oss iväg tidigt för att kunna komma till Samsö runt lunch.