18 juli, Stege.

Idag har vi varit iväg på ”Tisdagsmarknad i Stege”. Vi kunde konstatera att det i mångt och mycket såg ut som när vi var här för två år sedan. Upplägget är ungefär detsamma, men varför ändra på ett vinnande koncept? Vad vi kunde se var att det möjligen hade blivit lite fler loppis och att en del affärer inte klarat sig längre. Den ena bagaren hade t ex slagit igen. Antikvitetsaffären där vi hittade våra fina snapsglas hade också stängt för gott.

Vi passade på, precis som förra gången, att titta på filmtrailer på den lokala bion med gratis popcorn till barnen. Vi passade också på att besöka chocolaterian i det gamla häktet bakom det gamla rådhuset. Lite fin choklad till lämplig tidpunkt senare under semestern inhandlades.

Efter att ha kollat in allt längs gatan avslutade vi med gratis mjukglass i Superbrugsen. Både glassmaskinen och den personen som sköte den gick varm ibland och behövde ta en paus för att komma i balans igen. Vi passade även på att fylla på våra matförråd lite till. Jag är helt övertygad om att idén med gratis mjukglass innebär att handlaren säljer mer. När man ändå är där så kan man passa på att handla, eller hur?

Ebba har badat jättemycket från badflotten, både morgon och kväll. Så här på kvällen verkar alla nöjda med vårt besök i Stege så imorgon planerar vi att gå vidare. Vi har nu på kvällen fått en båt utanpå oss och hoppas att det inte är folk som sover till lunch för vi vill gärna komma iväg vid åttatiden.

Prognosen lovar vind i rätt riktning så vi får se hur långt det bär?