5 augusti, Lynæs – Roskilde.

Klockan tjugo över åtta kom vi iväg från Lynæs med kursen satt mot Fredriksværk. Till en början gick vi för motor men när vi kom fram till Fredriksværk och insåg att det fanns betydligt mer vatten i verkligheten än vad som visades på sjökorten så passade vi på att hissa segel på vår väg mot flaskhalsen Fredriksund där vi skulle invänta broöppning.

Efter en skön seglats i smala rännor och en vacker fjord så närmar vi oss Kronpris Fredriks bro. Den rutiga ”broflaggan” N är hissade och vi lyckas faktiskt tajma broöppningen ganska precis med vår ankomst.

DSC_0330 DSC_0334

Turen går vidare mot Roskilde genom ännu smalare rännor. Ibland är det inte möjligt att segla då det helt enkelt är för smalt för att kunna kryssa igenom. Sista biten över Roskilde Fjord avslutar vi med en trevlig seglats.

DSC_0333 DSC_0339

Framme i Roskilde hittar vi en bra hamnplats och sen går vi en tur upp på stan för att titta på domkyrkan och sen kompletteringshandla lite till kylen. På vägen tillbaka passar vi på att ta en hamnglass.

DSC_0342 DSC_0343 DSC_0344 DSC_0347

Sen provar vi vårt nya solskydd till sittbrunnen som vi sytt av ett gammalt segel. Det är en enklare variant istället för att sätta upp supstugan. Tur var kanske att vi monterade solskyddet för det var otroligt många svalor i hamnen som passade på att anväda vår båt som toalett. Nu klarade sittbrunnen bra.

Det här inlägget postades i Danmark, Segling, Semester. Bokmärk permalänken.