7 juli, Ett litet hopp i Stege.

Efter lite mailväxling i morse med motorverkstaden så verkar det som om vi kommer att ha motorn reparerad till fredag. Hoppas att löftet håller för då kan vi ta oss hem på lördag. Att ha motorn färdig tidigare hade inte gjort någon skillnad då det väntas in starka vindar under onsdag och torsdag. Det hade vi inte seglat iväg i ändå.

Idag är det tisdag och juli. Då är det “Tisdags marknad i Stege By”. Man stänger då av affärsgatan, Storegade, för motortrafik och gör om den till en gågata med marknad, hantverk, karuseller, ponnyridning och mycket mer. När vi kom hit i onsdags för knappt en vecka sedan så tyckte vi nog att det verkade konstigt att detta arrangemang skulle kunna locka så värst många besökare. Men ack vad vi bedrog oss. Arrangemanget har tydligen funnits i många år och lockar otroligt många besökare.

Vi började med att äta gratis mjukglass på Super Brugsen. Sen kom vi över bron in på Storegade där man stod och sålde vin, med tillhörande provsmakning. En bit vidare på gatan så kom en liten “Hantverksgatan” där stånden med konsthantverk kantade båda sidor av gatan. Efter en gratis orgelkonsert i Stege kyrka gick det vidare upp till torget där man kunde hoppa i hoppborg och handla på leksaksloppis eller ta sig en biffburgare med en kall pilsner till. Färden går vidare och då stöter vi på vår båtgranne Anders härifrån Stege där han kommer cyklande på en gammal traditionell Long John cykel. Efter en röd pölse i en genuin korvvagn så fortsatte vi vår utforskning av “Tisdags marknad i Stege By”.

DSC_0246 DSC_0247

Ett tiotal meter senare sitter vi på en hästdragen vagn som guidar oss runt i de smala gatorna av centrala Stege. Sen bär det iväg till ponnyridning längst norrut på affärsgatan. Ebba njuter verkligen av att rida ponny. Vi vuxna tänker att det här kan bli dyrt om det är något som hon fastnar för.

Efter turen besöker vi en chocolateria som huserade i källaren av det gamla häktet precis bakom gamla rådhuset. Senare på eftermiddagen återkommer vi hit för att köpa med oss några bitar choklad till kvällskaffet.

Färden går vidare och vi bjuds in i biografen för att se på filmtrailer och barnen får gratis popcorn. När ridån rullas ner på den lilla mysiga biografen så sätter vi kursen mot båten för att ta oss en väldigt sen lunch.

Det här inlägget postades i Danmark, Motorhaveri, Öresund, Semester, Stege. Bokmärk permalänken.