6 juli, …fortsatt väntan, Stege.

Igår , sent på kvällen, small det till och regnet forsade ner. Åskknallarna kom en efter en och blixtarna lyste upp himmeln. Regnet spolade rent däcket på båten. När åskan väl avtog så kom vinden. 18-19 m/s som varade även en bra bit in på dagen. Detta avskräckte vare sig Åse eller Ebba att ta ett morgondopp i det upproriska innanhavet.

Under förmiddagen passade Axel och Jim på att ta de sista geocacherna som låg inom rimligt gångavstånd. En tur upp på stan blev det också med lite tillhörande shopping.

Det är också lite roligt att folk tydligen börjar känna igen oss uppe på stan då flera har hejat på oss och vi lite villrådigt försökt komma på vem det var.

Hamnkapten blev nästan lite förargad när jag ville betala hamnavgiften för ett par dagar till. Det kunde vi ju göra upp när motorn var reparerad. Med tanke på vad det kostar att ligga här och att allt, el, vatten och wifi ingår i hamnavgiften så tycker vi inte att det är något problem att betala hamnavgiften. Vi använder ju all service även om vi råkar ligga här på grund av motorhaveri.

Vi har fortfarande inte fått någon riktig deadline på när man räknar med att motorn är klar men vi tyckte inte att det var någon idé att ringa och fråga idag. Vi avvaktar till imorgon.

Annars så har dagen ägnats åt att städa båten och rubba och vaxa de delar som vi inte riktigt hann med i våras. Sen är det rätt skönt att bara ta det lugnt och hålla semester.

Det här inlägget postades i Danmark, Inblåst, Motorhaveri, Öresund, Semester, Stege. Bokmärk permalänken.