3 juli, Motorreparation del 1, Stege.

Idag gick vi upp lite extra tidigt för att hinna äta frukost innan motorreparatören skulle komma. Hela akterkabinen behövde tömmas på sängkläder, madrasser och annat som var i vägen för att kunna komma åt motorn på ett smidigt sätt. Åse förberedde en sjukamp med barnen uppe på gräsplanen vid hamnen så att det inte skulle var för många i båten när det var dags att demontera motorn.

Motorreparatören, Per, kom precis som utlovat och vi fick lossat hela motorn och demonterat backslaget till s-drevet där vi misstänkte att felet var. Och mycket riktigt så hittade han felet snabbt. Lamellerna var tydligen slitna och som en orsak av detta så kunde en glidring komma ur sitt läge. Detta kunde ha hänt var som helst så än en gång inser vi att vi ändå hade tur att det hände på väg in i Stege. Det hade inte varit roligt när vi kom in bakom Hiddensee i blåsväder och med små marginaler utanför rännan.

Till min stora lättnad så såg alla kugghjul hela och fina ut. Jag hade förväntat mig en enda sörja av olja metallspån och krossade kugghjul. Nu kunde de ta med sig backslaget in på verkstaden och byta lamellerna där och sen någon gång i nästa vecka montera ihop allt igen. Har vi tur så är det kanske klart till på onsdag men skulle det inte vara klart till dess så har vi fortfarande några dagars marginal innan vi behöver åka tillbaka till Malmö. Nu ställer vi in oss på att tillbringa en vecka här i Stege och på Mön.

DSC_0213 DSC_0222

Medan motorreparationen pågick så badade barnen och Axel försökte gå på vatten. Efter det så hade de sjukamp som avslutades med prisutdelning i en glassbar med ekologisk och närproducerad glass.

Efter lunch så satte vi utombordaren på gummibåten och utforskade hamnen och “fjorden” på andra sidan bron i Stege. Axel och Ebba turades om att köra gummibåten.

Det här inlägget postades i Danmark, Motorhaveri, Öresund, Semester, Stege. Bokmärk permalänken.