2 juli, Stege.

Idag kändes det lite bättre. En riktig hotellfrukost dukades fram i båten medan barnen var iväg på sitt morgondopp från den lilla badplattformen precis utanför hamnen. Solen sken, vi hade hunnit fundera igenom de alternativen som skulle kunna bli möjliga. Vi bestämde oss för att “göra” centrala Stege. Barnen fick lite egna shoppingpengar. Vi var inne om loppisaffär och hittade två snapsglas att komplettera vår guldkantade samling som vi har i båten.

DSC_0203 DSC_0205

Stege är en jättetrevlig liten by här på Mön som är lätt att segla förbi just för att den ligger lite från allfartsvägarna, åtminstone sjövägen. Alla vi har pratat med här har varit otroligt hjälpsamma och väldigt stolta över sin fina by, Stege. Den har faktiskt det mesta, ett par bagerier, en slaktare, apotek, fem livsmedelsaffärer, ett antal uteserveringar och restauranger, en bio och ett litet sjukhus. Sjukhuset har vi blivit varse då ambulanserna för jämnan kommer med påslagna sirener längs vägen intill hamnen. Eller så kan det bero på att lokala Falckstationen ligger åt samma håll.

DSC_0211 DSC_0208

Barnen handlade pysselgrejor och Lego med tanke på att vi räknar med att stanna några dagar här i Stege. Vi var in om bagaren och passade på att köpa goda birches och en del kakor till eftermiddagsfikan. Det kändes som en riktigt bra förmiddag. När vi kommer tillbaka till båten får vi också beskedet att motorreparatören kommer imorgon vid niotiden.

Badflotten precis bredvid hamnen, bara ett tiotal meter från där vi ligger, har definitivt blivit barnens favorit. De badar 4-5 gånger om dagen därifrån. Det är så djupt att de inte bottnar och lite sjögräs finns på botten men det stör inte de badglada ungarna.

Än en gång visar den trevliga hamnkapten Christian sig från sin servicevänliga sida när vi fick nyckeln till tvättstugan och kunde lämna tillbaka den när vi var klara med tvätten. Vi är otroligt positiva och tacksamma till hur hjälpsam han varit.

Kvällen avslutas med italiensk buffé i sittbrunnen med en sol på väg ner över Bögeströmmen och en torktumlare som som kämpar med vår tvätt.

Överlag så har det varit en väldigt bra dag trots att vi har motorhaveri här i Stege.

Det här inlägget postades i Danmark, Motorhaveri, Öresund, Semester, Stege. Bokmärk permalänken.