29 juli, Stralsund–Klintholm.

Idag steg vi tidigt upp. Klockan var strax efter 5 när vi lämnade Stralsund en nästan vindstilla, men lätt regnig morgon. Ännu en gång fick vi navigera i en smal utmärkning för att nå öppet hav. Bara några meter från båten stod små vadarfåglar på sandbankarna och letade föda. Kändes väldigt konstigt. Det var skönt att ha plottern som extra hjälp för att hitta rätt i all utmärkning. Marginalerna var inte stora. Efter två och en halv timme kom vi ut på öppet hav och kunde äntligen sätta kurs mot Klintholm. Barnen vaknade och efter frukost blev det diverse sysselsättningar: såpbubblor över vatten, skrubba badplattformen med diskborste, prova att bada från den, känna på vattnet med tårna från däckskanten, frågesport, läsa Bamsetidningar på däck, äta chips mm.

DSC_0163 DSC_0171

Vi vuxna turades om att ta en tupplur medan autopiloten Styrman Strömming jobbade, trots att den var nödtorftigt lagad med en bult och en mutter. Runt tvåtiden angjorde vi Klintholm. Eftersom vi kände till hamnen sprang barnen genast iväg för att köpa glass och leka på lekplatsen. Sedan blev det flera timmar på stranden alldeles intill med bad och sandbygge. Solen sken och det kändes äntligen lite som sommar trots kall vind. Efter kvällsmaten i stilla sommarkväll, planerade vi tillsammans den fortsatta resan. I morgon blir det förhoppningsvis mera av sommar, bad och glass.

Det här inlägget postades i Danmark, Semester, Tyskland. Bokmärk permalänken.