26 juni, Vitte – Stralsund.

Vi kom iväg från Vitte strax innan klockan nio och tog oss in mot Stralsund, på insidan av Hiddensee, i den smala rännan. Det var en del snirklande mellan den gröna och röda utprickningen men när men väl blivit varm i kläderna så var det inga större problem att ta sig fram. Redan när vi lämnade Vitte så kunde vi se kyrkorna i Stralsund. Ju närmre vi kom desto tydligare blev de och när vi runt lunch låg förtöjda vid norra piren i Stralsund så fick vi Stralsunds hamnfront i all sin prakt med de fina packhusen byggda i tegel.

När vi skulle betala hamnavgiften så slogs vi av att allt kostade extra. Ström kostade extra, internet kostade extra och det är ju kanske inte helt ovanligt men även vatten kostade extra.

DSC_0068 DSC_0069 DSC_0070 DSC_0077 DSC_0079 DSC_0081

På eftermiddagen tog vi en tur upp på stan. När vi så småningom stannade till vid ett café och beställde glass insåg vi att den gamla skoltyskan kanske inte riktigt var så bra som man kanske inbillade sig. Vi trodde att vi beställt glasstrut men det visade sig att det var en Belgisk våffla med massor av tillbehör. Vi insåg snart att det kanske inte behövdes någon kvällsmat.

DSC_0082 DSC_0083

Lite senare när vi skulle besöka Gorch Fock så sa damen vid biljettförsäljningen något och jag trodde att hon ville att barnen skulle ta av sina kepsar så att de inte skulle blåsa bort, men hon undrade om barnen ville vara med på en bokstavsskattjakt ombord, som innebar att man skulle leta efter skeppsmöss på skolfartyget.

Det här inlägget postades i Semester, Tyskland. Bokmärk permalänken.