Credit card captain.

Det var inte så länge sedan jag hörde om begreppet “Credit card captain”. Det innebär väl grovt översatt att det är någon som hyr en båt med sitt kreditkort och förmodligen knappt har någon nautisk kompetens överhuvudtaget. Vår första sommar med Hopplatofflan råkade vi ut för dessa på Öckerö. Det var ett gäng fransmän på två tyska charterbåtar i 45 fotsklassen. Ombord verkade det endast finnas en på var båt som hade någorlunda nautisk kompetens. Visst går det men marginalerna är små om olyckan är framme.

Idag kom det in en polsk charterbåt i hamnen som mycket påminde om rubriken. Endast en person ombord verkade ha koll på båten medan resten av besättningen verkade inte veta vad som skulle göras. Det var lugnt väder och efter lite mindre malörer så låg båten vid bryggan. Man kan tycka vad man vill om “Credit card captains” men det verkar bli fler av dem för varje år som går.

Vi kom inte iväg idag och det var väl inte helt oväntat. Samtidigt hade vi möjlighet att komplettera med lite saker som vi glömt att ta ner till båten. Vi planerar att sticka klockan 05.00 imorgon då vädret verkar vara någorlunda ok enligt prognoserna.

Det här inlägget postades i Öresund, Semester. Bokmärk permalänken.