24 april, Limhamn – Dragör

Vädret blev bättre på eftermiddagen så efter skola och jobb begav vi oss iväg till Dragör. Vind från syd mellan 6 och 9 m/s innebar att vi gjorde god fart, 6-7 knop, för bara focken. Det blev en fin eftermiddagssegling även om vi var rätt så rejält påpälsade.

DSC_0259 DSC_0264

Ebba hamnade snabbt framme i fören på sin favoritplats. Väl framme i Dragör förtöjer vi i en relativt tom hamn. Då vi inte hunnit bunkra båten med mat blir det en tur upp till Irma för att handla mat inför kväll och frukost. Fläskfilé med fransk potatissallad och ett par glas gott rödvin avnjuts i ”salongen” med värmaren stilla burrande i bakgrunden.

Det gjorde den inte så länge. Det är märkligt, när man behöver värmaren mest så strular den. Med minnet från Stenungsund ett par år tidigare försöker vi hitta felet, men lyckas inte. Den värmer en stund och stänger sedan av och startar inte automatiskt igen. Vi provade ett par gånger men fick till sist inse att det kunde bli lite kyligt i båten på natten.

Det här inlägget postades i Danmark, Dragör, Segling. Bokmärk permalänken.