Äntligen i sitt rätta element.

Vi hade tagit ledigt på fredag eftermiddag för att sjösätta och masta på Hopplatofflan. En timme innan bokad lyfttid fick jag via sms veta att kranbilen gått sönder och att alla lyft med denna ställdes in. Irriterad och förbannad, vi var så inställda på sjösättning, så körde vi ner till hamnen på vinst och förlust. Efter att ha pratat med kranföraren i den enda fungerande kranen denna sjösättningsdag så lyckades vi få lyfta Hopplatofflan mellan två andra båtar. Vilken lycka!

Senare på eftermiddagen lyfte vi på masten. Lördagen ägnade vi att åt dra åt riggen sätta på bom, segel och dra ner alla linor mm. På söndagen kunde vi sitta och njuta av en seglingsklar Hopplatoffla.

IMG_2108 IMG_2109

Det här inlägget postades i I sjön, Vårrustning. Bokmärk permalänken.