7 augusti, Gilleleje – Höganäs

Vi skulle egentligen ha tagit oss till Hallands Väderö men då man lovat mestadels sydliga vindar de närmsta dagarna, vilket inte är den bästa vinden när man skall ligga i Kapellhamn,  så valde vi att Öresundshoppa lite. Vi gick tvärs över till Höganäs. Men först….skulle vi ta oss ut från den trånga båtplatsen i Gilleleje. Det gick bra och vi hissade segel strax utanför hamnen. Svag vind från norr, som ökade på vägen över, gjorde att vi ökade farten från initialt 2 knop till 6,5 knop när vi närmade oss hamnen i Höganäs. På vägen över korsades vår kurs av ett antal stora handelsfartyg.

Väl framme hittade vi en plats, efter att först ha provat en som var för smal, en bit in i hamnen väldigt nära badplatsen. Efter en liten tur ”på stan”, med den obligatoriska hamnglassen, så testade vi badmöjligheterna här i Höganäs. Betyget från barnen är godkänt med beröm.

Det här inlägget postades i Öresund, Segling, Skåne, Sommar. Bokmärk permalänken.