8 juli, Ystad

Blåsten är över oss! Det verkar som ett klokt beslut att ta sig till Ystad innan blåsten slog till. Vindmätaren har visat 12 m/s här i hamnen. Då vi ligger lite i lä skall man säkert lägga till 4-5 m/s för att få rätt vindstyrka.

DSC_0493 DSC_0497

Axel och Ebba har lekt nästan hela dagen med sina sommarkompisar. Återigen har Ebba lyckats håva upp en plattfisk! I en liten paus från sommarlekarna var vi uppe i Ystad i leksaksaffären där barnen handlade för sina egna pengar. Till deras glädje fick de med ett par små extra leksaker, alldeles gratis. Gissa om de var nöjda. Annars har dagen, av oss vuxna, ägnats åt att läsa böcker medan vinden tjuter i riggen.

Prognosen för imorgon ser också rätt så blåsig ut så vi stannar nog ytterligare en dag här i Ystad.

Det här inlägget postades i I hamn, Östersjön, Skåne, Sommar, Ystad. Bokmärk permalänken.