7 juli, Simrishamn – Ystad

Vi kom iväg vid sextiden idag också. Även om sträckan idag är lika lång som igår så upplevs den som kortare då vi kan gå nära land hela sträckan.

Utanför Skillinge fick vi ett allmänt anrop på VHF-radion från Sjöräddningscentralen. Tydligen hade en kajak fått problem ute till havs. Den angivna positionen var allt för långt från oss för att vi skulle kunna hjälp till men bara ett par minuter senare gick SRSS räddningsbåt ut från Skillinge i hög fart.

Vet inte om det är inbillning men det verkar som om vattnet börjar bli saltare. Det börjar komma mer och mer saltavlagringar på fönster och luckor. Vattentemperaturen har också ökat, vilket tyvärr ökar algblomningen.

Många långseglare berättar om delfiner som simmar framför båten i bogsvallet. Några delfiner har vi inte sett här men när vi skulle in till Ystad så flög en citronfjäril framför bogen en bra stund……inte riktigt samma sak men ändå.

När vi var förtöjda i Ystad så såg vi en välbekant båt i hamnen. Det var S/Y Albatross som vi av en ren händelse också träffade förra gången vi var i Blekinge. Då låg hon i Hällevik. Jag fick en lite pratstund med Calle på bryggan, lite senare på kvällen. Man kan läsa mer om Albatross jordenruntsegling på: http://www.seglamedalbatross.com/.

Efter lunch så passar vi på att gå upp på stan och fixa lite ny ”outfit” till Ebba och handla lite färskvaror.

På kvällen upptäcker vi ytterligare en båt som vi känner igen från förra gången vi var i Blekinge. Det var Axels lekkompis, Erik, som han träffade på Hanö för två år sedan. I och med att vi båda planerade att stanna i Ystad imorgon så planerade barnen fiske med håv och lek inför morgondagen.

Det här inlägget postades i Östersjön, Segling, Skåne, Sommar, Ystad. Bokmärk permalänken.