24 juni, Kastrup – Limhamn.

Dagen började med att fixa toapumpen. Den ville helt enkelt inte fungera sådder var bara till att plocka sönder den. Vis av detta så insåg jag att jag inte har reservdelar till toaletten om något skulle gå sönder. Så, efter lagningen så beställdes det lite reservdelar. Tack och lov så var det bara lite för mycket toalettpapper denna gången.

Vi ligger kvar till lunch och tar det lugnt. På väg ut ur hamnen så kommer det en svensk Storebromotorbåt i hög hastighet som ligger och zickzackar mellan båtarna i den smala grunda rännan. Vi har bara ett par decimeter vatten under kölen på det grundaste stället. Helt oförstående fortsätt motorbåten i hög hastighet trots två båtar signalerar till honom att sänka hastigheten. När han drar förbi väntar vi bara på smällen när vår köl dunsar i botten. Det hände tack och lov inte denna gång. De flesta motorbåtarna man träffar på sjön brukar ha sjövett men ibland snubblar man över någon som saknar det. Det skall även sägas att det även finns en och annan segelbåt som beter sig konstigt.


Det blev hursomhelst en fin segling tillbaka till Limhamn. Strax innan Öresundsbron så börjar vinden snurra runt och helt dö ut. Efter en stund så är det lätt motvind. Motorn startas och vi puttrar tillbaka till vår hemmahamn.