10 juli, Limhamn – Køge.

Jag vaknade tidigt idag och vi kom iväg klockan 05:00. Siktet var inställt på Faxe Ladeplads. Väderprognosen hade ändrats sedan igår kväll och på väg ut till Öresundsbron så diskuterade vi om det var så bra att gå till Faxe Ladeplads med tanke på allt regn som lovades. Ebba är med oss en vecka men måste vara tillbaka i Limhamn nästa helg och vi har lovat att avsluta veckan i Ishøj för att gå på Arken.

Så när vi passerat bron ändrade vi kursen och styrde mot Køge. Medan jag koncentrerade mig på de två farlederna med handelsfartyg som skulle korsas så gick Åse ner och vilade. Efter någon timme så skiftade vi och jag kunde slumra i en timme.

Vi har fram till nu gått för motor men vinden har tagit i lite så genuan rullas ut och hjälper oss fram till hamnen. Klockan 10 går vi in i hamnen och hittar en plats långt in i hamnen inte allt för långt ifrån restauranger och hamnfaciliteter.

Efter att ha förtöjt så tar Åse och jag en promenad upp på stan för att se om vi kunde hitta en butik inom gångavstånd men sedan Netto flyttat så hittade vi ingen. Så det bliven tur in om bagaren för att köpa lite gott bröd till lunchen och lite gott till fikan. Efter lunch så kommer regnet på allvar. Tur att vi hann att få upp sittbrunnstältet. Någon timme senare så spricker himmelen upp.

Ytterligare en promenad med bad för vissa blev det. Vi hann även med en liten cykeltur in till centrum och ner om den gamla hamnen där man fått en ny gästbrygga kallad ”slipsen”.

Det låg faktiskt inte så många båtar här. Samtidigt så är det kanske inte så trevlig miljö. Däremot skulle jag gärna vilja ligga längst inne bakom bron i den gamla hamnbassängen där det ligger en ”frihamn”.

2 reaktioner till “10 juli, Limhamn – Køge.

  1. Kan rekommendera ”Skippers Dreng” inne vid gamla hamnen.
    Har en fantastisk brunchplatte som serveras före 12.30.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.