8 september, Limhamn – Skovshoved.

Efter fredagens arbete cyklade Åse och jag ner till båten för att sticka iväg på en liten helgtur. Det var nästan ingen vind och en stark nordgående ström. Efter två och en halv timmes motorgång så kommer vi till Skovshoved och hittar en plats i den norra delen av hamnen.

Ett dopp i havet blir det också till innan vi fixar till kvällsmaten med det som finns kvar i båten sedan semestern. Vi lyckades trolla ihop pasta med en god tomatsås som garnerades med oliver och till det drack vi rosévin.

Innan solen helt går ner så tar vi den obligatoriska hamnpromenaden. I södra delen av hamnen så har man byggt upp ett område som ett stort öppet ”food court”. Det var otroligt mycket folk där. Ett mycket trevligt initiativ som vi också sett i Klintholm.

Vi köpte oss vars sin glasstrut och vandrade sedan vidare ut på piren för att titta på båtar och skådespelet utanför hamnen denna fina septemberkväll.

När vi kommer tillbaka till båten så har solen gått ned sedan en stund och känner vi oss färdiga för att avsluta dagen och krypa till kojs.