9 september, Skovshoved.

Efter frukosten idag plockade vi fram cyklarna och begav oss iväg norrut mot Tårbæk. Tårbæk är en sådan hamn som jag undvikit då den är liten och brukar vara trång på grund av alla besökande fritidsbåtar. När vi kom dit idag så fanns det visserligen två platser där vi skulle kunna ligga med Hopplatofflan men det känns som om vår IF är en bättre båt att ta om man skall besöka Tårbæk.

Från Tårbæk gick turen vidare inåt landet till Bernstorffparken och slottet där.

Vi trampade vidare mot konsthallen Ordrupgaard och kommer fram ett par minuter innan de öppnar. En trevlig liten konsthall där vi först kollade den franska utställning och sedan den danska utställningen. Det kommer en särutställning om Skagenmålarparet Anker men den var tyvärr inte öppen än.

Efter konsthallen fortsätter vi mot Bakken för att hitta någonstans att äta lunch. Det blev en hakkebøf med en öl till.

När vi är mätta och belåtna så cyklar vi söderut mot Hellerup och hamnen där. Detta är också en hamn som jag inte heller har besökt med båt tidigare. Här var det lite mer manöverplats i hamnen än i Tårbæk men inte speciellt många lediga platser.
Vi styr cyklarna tillbaka mot Skovshoved. Framme vid båten så känner man att man är lite trött efter cykelturen och den sena eftermiddagen förpassas genom att bara ta det lugnt.

Kvällsmaten blev även denna gång en räd genom nödmaten och resulterade i en currygryta med tonfisk samt havreris allt garnerat med persilja och ett gäng cocktailtomater på kanten av tallriken. Givetvis en kall alkoholfri öl till.

Kvällens hamnpromenad gick ut på den mittersta bryggan i hamnen där det ligger en massa Knarrbåtar snyggt uppradade.

Det är något visst med det symmetriska även om det är små skillnader på båtarna.

På väg tillbaka till båten så kan vi konstatera att det är ovanligt långa skuggor denna kväll.

Det har varit en fin lördag här i Danmark. Imorgon beger vi oss tillbaka till Limhamn. Vi får se om vi får någon vind eller om det även blir motorgång tillbaka.