Semestern slut.

Vi hade hoppats på att kunna segla en vecka till men ovädret Hans satte stopp för detta.

Istället satte vi oss i bilen och tog en tur till Skagen precis innan Hans slog till.
Jag är faktiskt glad att vi tog bilen till Skagen för jag hade nog blivit rätt så besviken om vi seglat hit. Hamnen var inte speciellt trevlig. Skagen i sig var ju intressant och vi fick prickat av alla punkterna som vi ville Grenen, Skagen museet med dess extra utställningar, fyren och Skagens fina bymiljö.

Något som jag däremot blev väldigt fundersam över var de stora trålarna som låg i Skagens hamn.

Inte så konstigt att haven är tömda på fisk.

Sammantaget så har det ur seglingssynpunkt varit en rätt så dålig sommar men vi har i alla fall försökt göra det bästa av den. Det innebär att vi ibland har valt att ligga kvar rätt så många dagar på samma ställe. Det har varit rätt så rogivande och vi känner nog att vi varvade ner snabbare nu när vi inte satt något mål för vår semester. Sen har det även varit annorlunda i år då ungdomarna inte varit med hela sommaren utan endast kommit på besök en veckas tid.

Vi har haft massor med plats i båten och allt för mycket mat med oss. Cyklarna har utnyttjats väldigt mycket i år. Vi upptäckte att man här i Danmark har väldigt många skyltade cykelleder. Vissa bättre än andra men vi har fått se mycket som vi inte skulle sett om vi bara stannat kvar närheten av hamnen. Vi tycker väl att runt 30 km är lagom distans på en liten dagstur men vi har faktiskt cyklat en bit över 50 km på våra små vikcyklar.