5 augusti, Dragør – Limhamn.

Efter en lite grå morgon så kröp solen fram lagom till att vi lämnade vår plats vid bryggan. I Drogdenrännan så kommer det två bogserbåtar med tillhörande pråmar så det var bara till att dra på gasen lite så att vi passerade för om dem. Det gick bra. God marginal till dem när vi var ute ur rännan.

Segel hissas och kursen sätts mot Limhamn. Det blir en riktigt fin segling. När vi kommer fram till vår brygga så får vi helt enkelt fortsätta en bit in i hamnen då det är ovanligt många båtar som vill ut eller in mellan bryggorna. Vi kan inte få tillräckligt utrymme för komma runt och in på vår plats. Efter en liten stund lättar det på mängden båtar som skall ut eller in vid vår brygga och vi kan förtöja vid vår hemmaplats.

Nu kommer det några dagar med riktigt blåsigt väder och vi vet inte om vi kommer iväg mer trots att vi har en vecka semester kvar. Det har varit en väldigt konstig sommar och det är nog året då vi seglat kortast sträcka på semestern. Totalt blev det 270 distansminuter. Samtidigt så har vi medvetet valt att ligga still flera dagar. Semesterkänslan har definitivt infunnit sig men det hade ju samtidigt varit lite roligt att komma till lite nya hamnar och ankarplatser. Vädret har ju inte heller varit så kul och väldigt svårplacerat.