4 augusti, Rødvig – Dragør.

Regnet fortsatte under natten men upphörde till sist strax innan solen gick upp. Allt var blött men solen sken och vinden var relativt svag. Vi lämnade Rødvig halv sju med en sydvästanvind på 2-3 m/s. Som vanligt så är det en fin tur förbi Stevns Klint i morgonsolen.

Efter utlastningsbryggan för kalk så sätter vi segel och stänger av motorn. Nu ligger vi inte i lä för land längre och vinden börjar tillta i styrka. På vår väg till Dragør gör vi 6,5 till 7 knop i rätt så stabil vind och förhållandevis lite sjö. Sjömilen bara rullar iväg.

Igår kalkylerade vi med att turen skulle ta 5-6 timmar men vi var framme i Dragør efter knappt 4 timmar. I lystbådshavnen hittar vi en plats längst ut på den södra bryggan. Det är en bit till toaletterna men man har Drogdenrännan precis utanför sittbrunnen och kan se alla båtar och fartyg som passerar.

Medan Axel passar båten går Åse och jag iväg till butiken för att fixa lite kvällsmat. Den gamla Irmabutiken stor fortfarande tom men det ser ut som om bagaren i Dragør har fått konkurrens av Lagkagehuset som verkar ha öppnat ett bageri och fik lite längre upp på gågatan.

Vi måste lämna av Axel i Limhamn i helgen så att han är hemma till sitt sommarjobb. Vädret efter helgen ser mycket blåsigt ut och vi får väl se hur vi gör i nästa vecka men det lutar iallafall åt att vi beger oss till Limhamn imorgon.