Hopplatofflan på land.

Idag kom Hopplatofflan upp på land. Det var lite trångt vid kajen då tre båtar skulle masta av och två skulle upp med olika kranar. Det fick med andra ord bli till att snurra runt ett par rundor. Plötsligt tappade jag fart och båten höll på att tryckas in i pållarna av sidovinden. Lite mer gaspådrag så undveks detta men det blev inte riktigt bra. Motorn gav inte riktigt den kraft i framdriften som den borde ge. Till sist kom jag in till kajen och kranbilen kom bara någon minut senare än bokat. Det var en ersättningsbil för den kranbil som jag egentligen skulle lyfta med. Vi hade vissa problem med att lyfta båten då det var på gränsen av vad kranbilen klarade.

När vi till sist fick upp båten så fick jag förklaringen på att motorn inte gav tillräcklig kraft. En stor tångruska hade lagt sig runt foldingpropellern så branden gick inte att fälla ut.
Sen var det inga större problem att få båten på plats i vaggan. I år satte vi lås på badstege. Direkt så att vi inte skall få påhälsning i båten igen. Det är i och för sig ingen garanti men det gör ju inte det lättare för obehöriga besökare. Vi ser alltid till att tömma båten men det kan ju inte en tjuv veta.