23 juni, Limhamn – Kastrup.

Idag är det midsommar. Vi tänkte oss att ta oss till Kastrup Lystbådhavn och fira en enkel midsommarafton där.
Det blev en riktigt fin segling dit. Vinden vred hela tiden till vår fördel och det var först ett par distansminuter innan Kastrup som vi fick börja kryssa. Strax innan fyren utanför Kastrup fick vi starta motorn då det blev lite jobbigt med alla handelsfartyg och den begränsade framkomligheten innanför fyren.

Lite över elva så låg vi förtöjda i den norra delen av hamnen. Nära till badstället och nära till Sankt Hans brasan. Det visar sig att Sankt Hans och och midsommarafton infaller samma dag i år.

Åse och jag tar en liten promenad upp till en Nettoaffär som vi hittade förra gången vi var här. Lite mat till lunchen inhandlades och sen tillbaks till båten. Resten av eftermiddagen tog vi det lugnt i skuggan av soundchecken från scenen som stod några hundra meter från oss. Känns som om det kommer att bli en lite annorlunda midsommarafton.

Mycket riktigt. Midsommarmaten avnjuts till tonerna från ett hårdrocksband. Inte några ”Små grodorna” här inte. Lagom till jordgubbarna så hade musiken ändrat sig till något mer lättlyssnat.

När solen går ner är det dags för Sankt Hans brasan.

Efter brasan så fortsätter spelningarna. Nu är det dags för ett Beatles coverband.