19 juli, Rödvig – Klintholm.

Under gårdagen kom det in fler och fler båtar under kvällen och vi blev lite bekymrade över att vi inte skulle kunna komma ut på morgonen när vi tänkt att ge oss iväg. Klockan ringde 06:00 och strax därefter begav vi oss iväg. Inga större problem att ta sig ut.

Helt vindstilla var det så motorn fick även idag ta oss till nästa hamn. Turen gick som vanligt förbi det pampiga Möns Klint. Här hade många valt att lägga sig för ankare, förmodligen för att det varit fullt i Klintholm.

Vi hade ingen direkt stress, så gasreglaget ställdes på 5 knop vilket gjorde att vi var framme vid 11-tiden. Hamnen var definitivt inte tom men det fanns ändå en hel del lediga platser. Vi hittade en bra plats upp mot stugbyn.
När vi förtöjt så sattes solskyddet upp över sittbrunnen då man lovat upp till 30 grader varmt idag. Samtliga luckor och öppningsbara fönster spindelsanerades så att vi kan ha dem öppna i vädringsläge för att få det svalt i båten. Havet har inte heller blivit riktigt varmt vilket man kan känna när man är inne i båten.

Förmodligen kommer vi bara att ta det lugnt resten av dagen för man orkar inte riktigt göra så mycket i värmen.