18 juli, Limhamn – Rödvig.

Idag var tanken att vi skulle försöka ta oss till Klintholm men det var stark motström och vinden hade redan gått över på sydväst när vi begav oss iväg strax efter 05:00. Prognosen hade lovat västanvind vilket skulle innebära att vi borde kunna segla bidevind ner till Mön. Så blev det alltså inte utan vi bestämde oss rätt snart för att sikta in oss på Rödvig istället.

Trots att vi sett på AIS:en att ett flertal båtar lämnat hamnen så var det inte så många lediga platser kvar när vi kom fram runt 10:30. Vi hittade dock en rätt så ok plats och låg snabbt förtöjda och kunde sen sätta oss ner och avnjuta skådespelet när fler och fler båtar kom in och till sist låg det 4-5 båtar utanpå varandra i fiskehamnen.

Åse och jag tog en kort promenad bort till badplatsen där en av oss provade att bada i det kristallklara och turkosa vattnet. Ni kan ju gissa vem.


Axel och jag passade på att ta en hamnpromenad på kvällen när vi inte trodde att det fanns fler platser kvar i hamnen men vi hittade några små platser längst inne i fiskehamnen där man förmodligen skulle kunna klämma in en IF eller två.

Imorgon bär det nog iväg till Klintholm Havn.

Då det är fruktansvärt dåligt internet här så får bilderna vänta tills vi har bättre uppkoppling.