25 juli, Ebeltoft.

Åse och jag stack iväg på morgonkvisten till den lokala Fötexaffären. Man hade lovat temperatuerer på upp emot 30 grader idag och vi ville passa på att handla innan det blev alldeles för varmt. Återigen tyckte vi att vi kom rätt så lindrigt undan trots den dåliga svenska kronkursen.

Väl tillbaka i båten dukade vi upp ”hotellfrukost” med frallor, brieost, marmelad, pålägg, påläggschocklad, juice, kaffe, te och juice. Allt avnjuts i sittbrunnen samtidigt som vi som kan beskåda morgonens skådespel på motsatt brygga. En relativt stor båt med två yngre par ombord har förtöjt lite konstigt och lyckats få den främre delen av babords sida att hänga sig på en påle när vattnet sjunkit undan. Den hänger där på pålen utan att kunna komma loss. Många hjälpsamma råd får de och efter 20 minuter så kommer de till sist loss. Slut på föreställningen. Dags för disken.

Under dagen så har termometern visat 30 grader och vi har mest suttit i skuggan under vårt solskydd. Läst böcker, badat och ätit lättare förtäring.

Nu återstår kvällsmat och ett par bad till i det fina vattnet vid badplatsen strax utanför hamnen. Imorgon bitti bär det av österut mot Själland.