31 augusti – Dagsegling till Dragör.

Den här helgen var egentligen tänkt att vara en seglingshelg men vädret på söndagen såg rätt så ostadigt ut så vi beslutade oss med att bara ta en tur över dagen till Dragör. När vi kommer fram så hittar vi en plats i marinan där vi nästan alltid väljer att gå in.

Vi hade med oss den sista laddningen med danska tomburkar som gav oss 97 danska kronor. När mat till lunch och middag hade inhandlats så hade burkarna bekostat halva kalaset.

Väl tillbaka i båten och mäta och nöjda efter lunchen så går vi bort till badplatsen för att svalka oss lite i det 21-gradiga vattnet. Efter badet så har vi lite svårt att bestämma oss om vi skall segla hem eller trotsa väderspåmännen och stanna till söndag. Efter att ha vägt det ena mot det andra så styr vi nosen mot Limhamn men beslutar os för att stanna i båten och äta kvällsmaten där och sedan sova där till söndag morgon.

När vi vaknar på söndagen så ser vi att prognoserna haft rätt om vädret men dock inte om hur mycket och hur länge. Det blir med andra ord ändå en hyfsad söndag.