24 juli, Kolby Kås – Ebeltoft.

Vi lämnade Kolby Kås strax innan sju och styrde norrut mot Ebeltoft. Det var inte mycket vind så motorn fick ta oss fram. Tydligen hade vi också medström på 1 till 2 knop för det gick undan att avverka sjömilen.

När vi passerar Tunö, som är ett populärt ställe för båtägare, så kan vi konstatera att det ligger lika många båtar för ankare utanför hamnen som förtöjda båtar inne i hamnen.

När vi kommer fram till Ebeltoft hittar vi en bra plats en bit ut på en brygga relativt nära toaletter och badplats. Vi har bestämt att vi skall äta lunch på restaurangen vid fregatten Jylland där Ebba åt sin allra godaste pasta carbonara för två år sedan. Det blev en otrolig besvikelse när vi insåg att de inte serverade carbonara längre men dagens pasta var helt ok och Ebba verkade någorlunda nöjd. Däremot var vi vuxna inte riktigt nöjda när notan skulle betalas. Det blir bara ett restaurangbesök på dansk restaurang denna sommaren.

En hel del bad blev det också denna riktigt fina sommardag. Vi kommer nog att stanna här i Ebeltoft imorgon också för att ta överfartsseglingen till Själland på fredag, men vi får väl se vad prognoserna säger.