20 juli, Haderslev – Middelfart Marina.

Vi hade inte tänkt att segla så långt idag. Prognoserna prognostiserade åska på eftermiddagen. Efter en timmes färd för motor ut ur Haderslevs fjord så rullade vi ut genuan och gjorde 6 knop upp genom Lilla Bält.

Efter ett par timmar så kom vi fram till marinan på södra sidan av Middelfart. Det fanns hyfsad med plats men senare på eftermiddagen vid 16-tiden började det bli ont om platser i hamnen.

Innan regnet och åskan kom så tog vi en promenad till den gamla delen av Middelfart. Vi kan inte påsta att vi blev speciellt imponerade av Middelfart. Middelfart ligger bra med tanke på vår fortsatta färd men vi kommer nog inte att gå hit fler gånger.

Det ligger en bra ankarvik söder om Middelfart vid Fanö. Det är kanske där man skall söka natthamn på sin väg upp eller ner längs Jyllands östkust.