19 juli, Haderslev.

Det var en grå morgon. Mellan regnskurarna passade vi på att storhandla för kommande vecka. Trots den dåliga svenska kronan kom vi förhållandevis lindrigt undan. Mycket av baslivsmedel har vi fortfarande kvar sedan vi lämnade vår hemmahamn. Nu behövde vi bara fylla på med grönsaker, kött och mejeriprodukter.

När vi packat undan all mat i båten så gick Åse och jag en promenad ut längs fjordens norra sida. Som i så många hamnstäder så har man även här i Haderslev försökt utveckla och exploatera de gamla hamnområdet. Vår upplevelse av det var att det var väldigt ”dött” område. Det fanns inte liv och rörelse där.

På sydsidan av fjorden ligger X-yacht kontor och varv. Idag verkar man mest sälja riktigt stora båtar. Det låg definitivt inga X-79 vid leveransbryggan.

Vi fortsätter ytterligare en bit längs fjorden. Sen viker av upp mot bebyggelsen igen och promenerar tillbaka till båten. I detta område ligger Haderslev museet. Vi hittade en rolig gatuskylt på vägen tillbaka.

På eftermiddagen så var det dags att hälsa på ytterligare släktingar. Återigen blev det en riktigt trevlig kväll där timmarna bara for iväg.