9 juli, Rödvig – Klintholm havn.

Vi kom iväg vid sjutiden idag. Det var trångt i hamnen och det kändes som om Hopplatofflans svängradie var gigantisk i den trånga hamnen, men visst allt ser annorlunda ut när man står längst bak i båten. Åse menade att vi i alla fall hade en meter till godo till båtarna som låg värst till.

Väl ute så sätter vi kurs mot Möns östra sida. Som vanligt förundras vi över väderprognosen. Vindstyrkan är betydligt mer än vad utlovats. Vi seglar på en slör och det bekommer oss inte så mycket just då, men när vi är halvvägs ute på Faxebugten så rullar vi in genuan då båten börjar bli lite bångstyrig.

Utanför Mön minskar vinden rejält på grund av landlä. Vi gör knappt två knop. När vi börjar att runda hörnet in mot Klintholm havn så börjar det friska på rejält igen. upp till 13 m/s i byarna och runt 10 i snitt. Nu är vinden rakt emot och vi startar motorn för att ta oss fram till hamnen. På vår väg in möter vi säker ett tjugotal båtar som precis har lämnat Klintholm havn. Hoppfulla så börjar vi misstänka att det finns gott om plats i hamnen när vi kommer dit vid elvatiden. Men så är det inte. Visst det finns en del lediga platser men inte alls så många som vi trodde. Tydligen har hamnen varit rejält packad med båtar. Till sist hittar vi en plats rätt långt ut på den västra bryggans västsida. Vi vill gärna att vi skall komma in på platsen på första försöket. Vi saknar som sagt bogpropeller och när vinden ligger på från fel håll kan det vara svårt att manövrera henne i en trång hamn.

Tilläggningen gick bra och alla visste vad de skulle göra. Det är himla smidigt nu när Axel och Ebba har blivit så stora så att de kan hjälpa till vid tilläggningarna.

Man har rivit den lite större livsmedelsaffären som tidigare fanns i Klintholm havn och ersatt den med en miniaffär, typ som en kiosk med lite mejerivaror. Vi fick i alla fall kompletterat med lite ägg, yoghurt och mjölk.

Ebba var den enda som passade på att bada i vågorna vid stranden. Som en liten säl hoppade hon runt i vågorna tills hon huttrande kom tillbaka till stranden.

Vi får se hur vi gör imorgon. Väderprognosen svajar lite för morgondagen. I värsta fall stannar vi en dag till här och väntar ut blåsvädret. Vi måste fortfarande lära oss att vi har semester och egentligen inte behöver nå ett speciellt färdmål. Möjligen kan det ju vara rätt så bra att vara hemma när semestern är slut men det är ju 3,5 veckor dit.