8 juli, Rödvig.

Vi hade som sagt bestämt oss för att ta en ”liggedag” i Rödvig. Planen var att vi på förmiddagen skulle ta oss till Stevnsfort längs den fina stigen från Rödvig. Prognosen lovade hyfsat väder men när det var dags att ge sig iväg vid niotiden så började det regna. Efter att ha kollat den nya prognosen så beslutade vi oss att ta en lugn förmiddag i båten och göra ett nytt försök efter lunch när regnet börjat lätta.

Efter dagens pastasallad bestående av ett antal rester uppblandad med pasta så beger vi oss iväg längs den fina stigen.

Efter ett par kilometer så kommer vi till det gamla kalkbrottet. Strax efter kalkbrottet träffar vi ett par långhåriga kor som tydligen tycker om att äta brännässlor, snacka om het mat.

Vi fortsätter ytterligare någon kilometer och når så småningom fram till Stevnsfort där vi kollar in sevärdheterna ovan mark. Om man vill så finns det också en guidad tur under mark men det var inget som någon av oss var intresserad av.

Innan vi lämnar fortet avnjuter vi glass och kaffe på taket av biljettkontoret som har en fin utsikt över fortet men även ner mot Mön som vi förmodligen skall till imorgon.

På vägen tillbaka till båten går vi ner om stranden för att se om vi kan hitta några intressanta fossiler. Det blir bara en massa flintsten.

När vi kommit tillbaka till båten passar Åse och Ebba på att bada i den Blå Lagunen strax norr om Rödvig hamn. Vattnet är kristallklart och botten är medelhavsblå. Samtidigt i hamnen så kommer polis och tull på besök och gör stickprovskontroll på de utländska båtarna. Denna gången slipper vi besök men om man skall döma av de besök som gjordes på de andra båtarna så kontrollerade man både papper och säkerhetsutrustning.

Vi har ett par geocacher kvar här som vi skall plocka lite senare ikväll. Sen är det tidigt till sängs så vi kan komma iväg tidigt imorgon.