7 juli, Dragör – Rödvig.

Vi stack iväg från Dragör runt tjugo i sju. Vinden kom från nordväst. Prognosen hade lovat 6-7 m/s men risk för byvind på 10-12 m/s. När vi lämnar landlä och kommer ut på Kögebugten så visar det sig att det blåser konstant 10-13 m/s. Några 6-7 m/s ser vi inte röken av. Det blir en tidvis skumpig färd över Kögebugten i den krabba sjön. När vi kommer i lä av Stevns Klint så lugnar vågorna ner sig men vinden ligger fortfarande runt 10 m/s. Liter efter klockan tio närmar vi oss Rödvig. Vi var lite bekymmrade över att vi kom fram lite för tidigt men ser ett pärlband av båtar som lämnar hamnen. Då måste de finnas lediga platser i hamnen. Vi väljer att gå in i den östra delen av hamnen och hittar en bra plats vid kajplanen.

Efter en välbehövlig lunch så tar vi en tur upp till den lokala livsmedelsaffären för att köpa ett par flak med Faxe Kondi. Detta har blivit lite av en tradition när vi kommer till Danmark på sommaren. Det har blivit barnens sommar-högtidsdricka….precis som citronvand var det för en annan.

Vi stannar här imorgon också och har nu på eftermiddagen varit på ”turistbyrån” och tagit reda på vad vi skall göra då. Stevns klint är ett världsarv, så en tur längs klinten hade varit kul men vi får se hur vädret ser ut imorgen.