6 juli, Limhamn – Dragör.

Vi hade som sagt tänkt att segla till Rödvig idag men när Åse och jag, lite sömndruckna, tittade upp genom ruffluckan klockan sex på morgonen och såg den gråa himmelen och regnet som föll så insåg vi att det var rätt så skönt att sova några timmar till och fatta ett beslut lite senare idag.

Klockan nio åt vi frukost och vägde de olika alternativen mot varandra. Till sist bestämde vi oss för att segla till Dragör bara för att kick-starta semestern. Alternativet att ligga kvar i Limhamn ett dygn till var inte speciellt tilltalande. På med sjöställ och sen kurs mot Dragör i duggregnet. På vägen dit så hamnar vi mitt i ett ”power boat race” (Copenhagen Poker Run) med muskelbåtar som förmodligen slukar mer än två liter bränsle i timmen. När vi kommer fram vid 12-tiden så hittar vi en plats vid den mellersta bryggan i Lystbådhavnen.

Senare på kvällen är det full utryckning till Dragör Fort, där motorbåtarna ligger förtöjda för dagen. Det har tydligen varit en olycka med en av motorbåtarna som träffat en våg lite olyckligt och hela besättningen har skadats relativt allvarligt.

Nu ligger vi här idag för att vänta ut regnet och att vinden skall vrida till vår favör. Så, om vi får som vi vill så blir det Rödvig imorgon.