25 juli, Byrum – Ekenäs.

Vid halvtiotiden angjorde vi bryggan vid Ekenäs. Vi har haft vår bil stående i ett garage i Ronneby men var tvungen att hämta den innan månadens slut. Jim monterade ihop cykeln och trampade i rask takt in till Ronneby för att yta ut bilen ur garaget och lämna tillbaka garagenyckeln.

Sen bar det iväg till affären nu när vi ändå hade en bil att tillgå. Efter att allt var lastat i båten så packade Jim in cykeln i bilen och körde till Karlshamn, där vi lyckats få tag i en parkeringsplats där bilen kunde stå ytterligare några några veckor. Parkera bilen och veckla ut cykeln, trampa iväg till tågstationen, köpa biljetter och sen veckla ihop cykeln och packa ner den i väskan. Pust….sätta sig på bänken och ser på informationstavlan att tåget 13.19 mot Ronneby är 40 minuter försenat. Det var ju bra för då kan jag ta det istället för 14.19 som jag egentligen hade planerat. Väl framme i Ronneby så vecklas cykeln ut igen och det trampas frenetiskt mot Ekenäs hamn. När jag har kommit fram så visar det sig att att hela manövern tagit två timmar. Inte illa.

Imorgon bär det förmodligen iväg mot Tjärö. Men som vanligt så får vi se då om vindarna bär dit.