24 juli, Tromtö Nabb – Byrum.

Vi hade lite andra rutiner än vanligt när vi skulle kasta loss förtöjningarna från bryggan idag. Det var Axel och Jim som tog hand avgången. Något som kanske förklarar alla människorna som tittade på oss när vi skulle gå igenom det smala sundet mellan Hasslö och Norra Bollön.

Vi tyckte själv att det det såg väldigt smalt och grunt ut men vi höll oss mellan prickarna och allt gick bra tills det strax efter Norra Bollön ändrade djupet från 6 meter till 3,3 och mycket riktigt ligger det en sten på 3,3 meter där men den hade vi inte varit riktigt observanta på när vi gick igenom den smalaste delen. När vi kom ut till havs och skulle sätta segel så insåg vi vad det var som folk hade tittat på. Vi hade glömt att ta loss stävstegen när vi gick från bryggan!

När vi kommer fram till Byrum så är kryssarklubbens boj upptagen och vi kastar därför ankare. Vinden mojnar under kvällen och vi hinner med en hel del bad innan det är dags att lägga sig.