22 juli, Karlskrona – Tromtö Nabb.

Efter att frukost intagits ute i sittbrunnen och att vattentanken fyllts på så kastar vi förtöjningarna och sätter kurs mot Tromtö Nabb. Vi väljer att gå norr om Kobebus och Högholmarna och kommer så småningom ut på Tromtöfjärden där vi hittar vårt gamla plotterspår in mot Tromtö Nabb. Det är söndag och vi har en svag misstanke om att det kan vara mycket båtar vid bryggan och först ser det ut så men när vi närmar oss så ser vi att det finns gott om plats kvar.

När vi har förtöjt ute på bryggnocken bredvid en annan Öresundsbåt, Kärdoft från Råå, så är det genast ett dopp i havet som väntar. Ebba har sett fram emot att komma tillbaka till Tromtö Nabb så vi beslutar oss för att stanna här två nätter så att hon får chansen att bada så mycket hon orkar. Axel, Åse och Jim passar på att gå den gula slingan på 5 kilometer som går genom naturreservatet.

Dagen passerar och blir så småningom till kväll och i dess kölvatten finns massor med bad och god mat. En fantastisk sommardag helt enkelt!