12 juli, Karlskrona.

Igår kväll kom det in en riktig superyacht  i hamnen. Den fick inte plats i småbåtshamn utan fick lägga sig vid kajen utanför. Båten hette Avanti och var byggd 2004 men såg ut som om den kom direkt från varvet. Man undrar vad de använder för båtvax? Fast har man en fast anställd besättning på runt 10 personer som hela tiden går och polerar på båten så kanske det inte beror så mycket på vilket fabrikat av vax man använder.

Vi fick också in en båt bredvid oss på kvällen. En 54:a fotare som kom in lite väl fort och gick rakt in i bryggan med en smäll. Lite senare på kvällen lyckades de fylla toatanken så att det sprutade ut genom luftningsslangen på våra förtöjningar och fribord. Det var bara att plocka fram slangen och spola av fribord och förtöjningar samt att berätta för dem att det kanske inte var lämpligt att använda toaletten ombord tills de tömt sin toatank.

På torsdagen bar det bort till Marinmuseet. Axel och Jim besökte museet och Åse och Ebba besökte hopptornet vid badplatsen söder om museet. Axel klarade av museet i rekordfart. Det känns lite som om vi alla börjar bli klara med Karlskrona. Vi kommer säkert att besöka Karlskrona i framtiden men det lär nog dröja ett tag till dess.

Just idag har det fortsatt att  blåsa friskt från nordost men imorgon ser det ut som om vi skulle kunna få en öppning i väderprognosen och kanske kunna ta oss runt det östra hörnet av Blekinge.