9 juli, Ekenäs – Tromtö Nabb.

Vi hade fått låna en parkeringsplats i ett parkeringshus i Ronneby så Jim packade in cykeln i bilen och körde de 6 km in till Ronneby från Ekenäs. Cykeln vecklas ut efter lite tankearbete. Sen bär det tillbaka till Ekenäs i rasande fart på små hjul. Det är ändå förvånande att de här småcyklarna fungerar så pass bra som de gör.

Tillbaka vid båten så har Åse redan ställt i ordning båten för avfärd. Förtöjningarna lossas och det blir en kryss ut till Gökalv för att sedan falla av ner mot Hasslöbron. Vi kommer fram till bron strax innan 12 med en annan båt strax akter om oss. Efter att ha legat och gjort några snurror framför bron så har klockan passerat 12 men ingen öppning av bron har skett. Vi kollar vad som står på skylten vid bron och inser att man tydligen ändrat rutinerna för broöppning. Nu måste man alltid ringa och begära broöppning. Det är med andra ord inte automatiskt öppning varje hel timme som det tidigare varit.

Vi får i alla fall tag i brovakten per telefon och han lyckas hitta ett håll i biltrafiken för att snabbt öppna bron och släppa igenom oss och den andra båten och det tackar vi allra ödmjukast för. Vi viker av upp mot Tromtö och förtöjer så småningom längst ut på nocken vid Tromtö Nabb.

Vi kan verkligen rekommendera denna fina lilla pärla. Visst här finns inte alla faciliteter som man får i den fina marinan men det är en välkomnade plats med mycket utrymme för barnen, speciellt de lite mindre barnen. De 3-4 yttersta bryggplatserna på vardera sidan av bryggan samt bojarna på bryggnocken har tillräckligt med vattendjup om men inte sticker över två meter. Dock bör man angöra i låg fart. Enligt de som ligger här ofta så är det mjuk botten.

Nu har semestern börjat, mycket bad, fika, promenad i naturreservatet och lite planering av morgondagens etapp blir det.