10 maj, Limhamn – Köge.

Det var fint väder denna Kristi himmelsfärdsdag. Vi kom iväg sen förmiddag med endast focken utrullad. Det blåste bra och vi gjorde 6 knop för endast fock. Kursen var satt mot Köge, dvs runt 252 grader. Efter Öresundsbron mojnar vinden och vi hissar storseglet. Farten ökar igen för att strax söder om Amager mojnar det igen. Det blir 10 minuters motorgång och sen kommer vinden igen. Så fortsätter det ända fram till Köge. Plötsligt försvinner vinden för at sedan komma igen efter 10 -15 minuter.

När vi går in i hamnen så blåser det hyfsat friskt. Vi kan konstatera att det kommit en ny brygga i en av de yttre hamnbassängerna men vi fortsätter in i den inre bassängen där vi hittar en palts längst ute på nocken av en av de långa bryggorna.

Efter att vi fått båten på plats är det dags för årets första hamnglass! Då vi kom iväg relativt oplanerat så hade vi inte med oss så mycket mat i båten så en liten tur upp till den lokala Nettoaffären för att fylla på kvällens matförråd.

Tillbaka i båten inser vi hur trött man kan bli av en dag på sjön så efter sen kvällsmat så somnar snart alla till det kluckande ljudet mot skrovet.