Sista april – Hopplatofflan i sjön och mastad.

Efter en mycket konstig vår så kom vi till sist i sjön den 26:e april. Sjösättningen ackompanjerades av åskmuller och skånskt horisontellt regn. När Axel och jag kom bort till vår bryggplats så var vi våta ända in på skinnet. Egentligen skulle vi ha mastat på samma dag men det satte blåsten stopp för. Den 30:e april fick vi på masten. Barnen ville omedelbart ner och sova i båten. Det är kul att de fortfarande tycker att det är roligt att vara i båten. Vi fick, som vanligt, provat på att bo lite i båten. dagen efter skrevs det långa listor på allt som behövde fixas eller ändras.

Innan sjösättning gjordes inte så mycket på Hopplatofflan. Vi har under vintern låtit byta bälgen till S-drevet, så nu kan vi känna oss lugna i några år. Det var i och för sig inget fel på den gamla bälgen som suttit där sedan 2001 men man vill inte riktigt chansa om det skulle behöva bli en försäkringsfråga någon gång.