2 augusti, Hundested – Gilleleje.

Båtarna började lämna Hundested runt halvåtta och Jim blev lite stressade att vi inte kommit iväg till start i den stora hamnplatstävlingen. Disken klarades av i rasande fart av Åse och Ebba medan Axel och Jim kastade förtöjningarna och tog sig ut i farleden för att sätta segel. När storsegel och fock är ute faller vi av mot Gilleleje och Axel sitter vid rodret och styr Hopplatofflan på en slör mot sin nästa hamn. Han gör ett mycket gott jobb och håller god fart.

När vi kommer fram till Gilleleje vid lunchtid så är det faktiskt mindre lediga platser än vi hade förväntat oss. Efter att ha letat runt längs det yttersta bryggorna så tar vi till sist en plats ute på bryggnocken bakom en stor katamaran. Lite senare under dagen får vi en 36 fots båt utanpå oss med en trevlig tysk barnfamilj.

Efter bad så gick vi bort till kommersen vid fiskehamnen för att köpa fish’n’chips. Otroligt långa köer till beställningen och långa köer till uthämtningen, men när vi väl fick dem så satt det som en smäck och speciellt den kalla ölen hittade en bra plats efter fyra timmar på sjön.