22 juli, Kolby Kås Havn.

Idag låg vi kvar på Samsö. Efter en god frukost med pannkakor och röda vinbär så tar vi och promenerar från hamnen upp till byn Kolby, cirka två kilometer in på ön. Efter att ha ”gjort” den lilla byn Kolby så går vi tillbaka till hamnen via en vacker traktorväg som går mellan sädesfälten. Vid något tillfälle så blev vi osäkra på vilken väg vi skulle ta men efter att ha rådfrågat en ”Samsing” så fick vi rett ut rätt kurs tillbaka till båten.

Dagens bad var inte lika inbjudande som gårdagens. Vattnet kändes betydligt kallare men vissa njöt mer av det än andra. Ebba var den som badade längst.

Om man inte gillar den livliga hamnen i Ballen så kan vi rekommendera Kolby Kås Havn, men det är lämpligt att man har med sig cyklar då det inte finns speciellt mycket här. Vi har bara med en cykel i år men hade vi haft två cyklar med oss hade vi definitivt utforskat mer av denna fina och cykelvänliga ön. Det gick att hyra cyklar vid Färje Kroen men i och med att vi behövde två lite mindre cyklar till barnen så skulle dessa beställas dagen innan, så det fick bli promenad istället.

Prognoserna har varierat lite men i sak är de överens om att vinden skall komma från öst. Däremot är man inte överens om styrkan. Vi skall göra ett försök att komma iväg tidigt imorgon bitti.