23 – 24 juni, Limhamn – Dragør – Limhamn.

Vi kom iväg tidigt på förmiddagen på midsommarafton till Dragør. Solen sken och det var ingen vind så den trogna järngenuan fick tas oss fram till Dragør. Väl inne i den ”nya” hamnen så hittar vi en plats vid andra bryggan nästan längs ut. Väl förtöjda så tar vi turen upp på byn för att komplettera midsommarmaten med jordgubbar och lite annat gott. Vi var bland annat in om om bageriet och handlade lite croissanter till eftermiddagsfika.

Ingen var intresserad av att bada så vi gick tillbaka till båten och började förbereda för en traditionell midsommar. Det vill säga att sätta upp ”supstugan” om ifall det skulle regna. Eftermiddagen kom med regn och blåsväder men lagom till kvällen så tittade solen fram.

Ett par svenska båtar som också hade sökt sig till Dragør för att fira midsommar hade hissat sina signalställ. Midsommar i år sammanföll även med Skt Hans så många danskar var ute och tittade på Skt Hans bålet. Vi tog en sväng förbi men kände att det var trevligare att sitta i sittbrunnen med ett glas vin än att stå och huttra vid bålet.

Efter en relativt tidig frukost på midsommardagen begav vi oss iväg tillbaka till vår hemmahamn då vädergudarna hade lovat blåsväder och regn på eftermiddagen. Lagom förtöjda så kommer både blåst och regn.