En månad med bryggsegling.

Det har gått en månad sedan sjösättning och påmastning. Under den månaden har vi varit ute några enstaka gånger för att fiska och slösegla. Däremot har vi nog tillbringat nästan varenda helg i båten som bryggseglare. Vis av lärdomen från tidigare år är att det är bra att bo in båten lite för att se vad saknas inför kommande säsong.

Något som vi upptäckt i är är att mycket av den gamla elektroniken har börjat att strula. Det började väl redan så smått förra året men i år la vindinstrumentet av och även loggen. Givetvis så gick vindinstrumentet i sönder efter att vi mastat på så någon var tvungen att åka till topps för att plocka ner den gamla givaren och sätta dit en ny. Något som Ebba erbjöd sig att göra. Med dubbla fall och säkerhetslinor hissades hon upp  i masten och löste det mesta av uppgiften på ett bra sätt.

Sen visade det sig att den gamla Raymarine ST60 instrumentet inte riktigt pratade ihop med det nya vindinstrumentet. Det hela slutade med att jag flyttade upp det nyare instrumentet som satt vid navigationsplatsen till instrumentkonsolen och kopplade ihop allt i ett Seatalk NG nät och skrotade det gamla Seatalknätet. Enda instrumentet som fortfarande jobbar i det gamla nätet är autopiloten.

I samband med detta fick vi rensat bort en hel del gamla kablar som inte användes längre.

Jag har också en misstanke om att laddningen från solcellen inte riktigt fungerar.