26 – 28 maj, Limhamn – Köge – Limhamn.

Långhelg och bra väder! Vi hade bestämt oss för att segla till Köge på danska sidan, längst in i Kögebukten. Vi har väl alltid varit lite tveksamma till denna hamnen då den ligger en bra bit utanför Köge centrum men i jämförelse med Ishöj så borde det väl vara detsamma.

Efter att ha sovit i båten så beger vi oss iväg runt 08.30 efter att alla är mätta och nöjda efter frukost. Vi gör 6-8 knop och kan mer eller mindre sträcksegla till Köge. Väl framme så stämmer inte riktigt plottern med verkligheten, men det är vi vana vid då det inte går att få sjökortsuppdateringar till den längre. Man har nyligen byggt ut området runt Köge marina. Oavsett så är det inga problem att hitta in i hamnen och vi hittar strax en ledig plats på lilla piren vid hamnplan.

Väl förtöjda så kollar vi snabbt de närmsta omgivningarna och blir glatt överraskade då det faktiskt är en hamn som bubblar av liv och rörelse. Visst, det är 1,7 km in till centrum men det är ändå en rätt så trevlig promenad. Speciellt när man frångår kartan som man fick på hamnkontoret och testar lite andra vägar genom kvarteren.

Två gånger tog vi oss in till centrum. Dels för att handla men också för att titta på byn och det lokala museet.

Ebba och Åse passade också på att bada i havet. Mycket glass har ätits. Vi tror nog att det här är en hamn vi kommer att besöka igen.

Tidigt på söndagen begav vi oss åter mot Limhamn. En fantastisk segling som gick ännu snabbare än ditseglingen.